Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa Desk d.o.o., ki knjige na spletni strani knjigarna.net prodaja v svojem imenu in za svoj račun. Podjetje Desk d.o.o. odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.

Upravitelj se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra,
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v doglednem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje ob morebitnem odstopu od nakupa (v tem primeru tudi stroške, ki jih za kupca predstavlja vračilo artikla),
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

SPLOŠNO

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče pod pogoji, navedenimi tukaj.

 

CENE IN PLAČILA

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče pod pogoji, navedenimi tukaj.

 

IZVEDBA ALI ZAVRNITEV NAROČILA

Podjetje Desk d.o.o. bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil, pričelo v najkrajšem možnem času. O začetku izvedbe vašega naročila vas bomo obvestili s sporočilom na vaš elektronski naslov.

Podjetje Desk d.o.o. lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

 

POSTOPEK NAKUPA

1. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo o sprejetem nakupu preko elektronske pošte. Kupec ima v roku ene ure po prejemu tega obvestila možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo je potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odpremljeno. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, ga odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o možnosti vračila blaga, obvesti ga, kako ravnati v primeru zamude pri dostavi in kam se obrniti v primeru pritožbe.

 

ODSTOP OD POGODBE

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe v 15 dneh od prejema blaga na ta e-naslov, faks 01 230 6471 oz. pisno na naslov Desk d.o.o., Kosovelova 36, SI-6310 Izola. Tej pravici se ne odpovedujete in je ne morete vnaprej odpovedati. Sporočilo je pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 15 dneh po tem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v enakem stanju, kakršno je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, in sicer na naslov Desk d.o.o., Kosovelova 36, SI-6310 Izola.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S klikom na gumb »POTRDI REGISTRACIJO« dovoljujete, da podjetje Desk d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka (računalniški sistemi zaloge avtomatsko preverjajo enkrat dnevno v jutranjih urah in izjemoma lahko poidejo tekom dneva), če ugotovimo povečano tveganje plačilne sposobnosti kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V teh in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

S klikom na gumb "Potrdite naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili po e-pošti na naslov, ki ste ga navedli pri registraciji. Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite na strani Moji nakupi. V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na e-naslov. S klikom na gumb "Potrdite naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so navedeni na tem mestu in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

 

REGISTRIRANI UPORABNIKI - ČLANI

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja oz. organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo s svojim imenom in geslom nastopal sam oziroma oseba, ki jo bo za to posebej pooblastil.

Ugodnosti za registrirane uporabnike:

 • kupujejo v spletni knjigarni pod najugodnejšimi pogoji
 • brezplačno prejemajo e-novice, če se odločijo za naročilo
 • sooblikujejo vsebine spletne knjigarne, izmenjujejo ocene in mnenja o knjigah ter zato prejmejo točke zvestobe
 • sodelujejo v nagradnih igrah

 

ZASEBNOST

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Brez vaše posebne privolitve, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

Zakaj potrebujemo vaše podatke?

Kot registrirani uporabniki spletne knjigarne lahko objavljate različne vsebine, komentirate in ocenjujete. Zato pri registraciji potrebujemo vaše ime in priimek ter druge osebne podatke, ki bodo ostali znani le nam. Drugim članom oz. obiskovalcem boste vedno predstavljeni s svojim psevdonimom.

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg navedenih podatkov tudi vaš naslov in vašo telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo proces izvedbe vašega naročila in vas obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Z registracijo v spletni knjigarni dovoljujete podjetju Desk d.o.o. hrambo vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo le-teh v prodajne namene, za raziskave in obveščanje v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi.

Vaše podatke bomo občasno uporabili le zato, da vas bomo obveščali o pomembnejših spremembah, o naših novih storitvah in posebnih ponudbah v naši spletni knjigarni. Zagotovo bodo za vas te informacije nadvse dragocene in koristne.

Različne e-novice vam bomo pošiljali zgolj v primeru, ko se boste nanje naročili.

 

MNENJA / KOMENTARJI

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, sooblikujejo knjigarno, namenjeno skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik knjigarne, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, opolzki ali po mnenju ponudnika ne koristijo drugim uporabnikom in obiskovalcem spletne knjigarne.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega besedila v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in v katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih tržnih komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

 

PRIVOLITEV

Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših spletnih straneh.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta, se cene na spletni strani spreminjajo pogosto in hitro. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Cene so predstavljene kot redne in spletne. Redne cene so tiste, ki jih določi založnik. Spletna cena pa je cena, ki velja za nakup v spletni knjigarni ob 100 % plačilu z gotovino oz. plačilu predračuna z nakazilom na TRR. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike. Spletne cene so odvisne od statusa, ki ga ima kupec v knjigarni. Seznam splošnih popustov je objavljen spodaj. Na določene knjige pa imajo nekateri kupci občasno dodatne popuste. Cena z dodatnim popustom se uporabniku prikaže ob prijavi v sistem. V nasprotnem primeru je prikazana običajna spletna cena, ki velja pri prvem nakupu. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kljub naporu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru oz. v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

POŠTNINA

V spletni knjigarni dostavljamo blago preko Pošte Slovenije. Dostavo zaračunavamo po njihovem ceniku in sicer po sledeči tabeli:

Naročilo Poštnina 
do 35 € 4,48 €
nad 35,00 € brezplačno
   

Pri vsakem naročilu po povzetju Pošta Slovenije zaračuna dodatnih 1,14 € za prenos sredstev.

 

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga na xxxi e-naslov sporoči, da odstopa od pogodbe in mu ob tem ni treba navesti razloga za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga; blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega naročila (nakupa). Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

 

POMEMBNO

Ob vračilu artikla prodajalcu (Desk d.o.o.), morate priložiti reklamacijski zapisnik, ki ga lahko sestavite sami.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je podjetje Desk d.o.o., Kosovelova 36, 6310 Izola.

Blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno oz. drugo ustrezno varno embalažo). Priporočamo, da blago vrnete preko dostavne službe, ki omogoča sledenje vaše pošiljke.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen kadar je vnaprej dogovorjeno drugače.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

 

NAPOTKI ZA VRAČILO BLAGA

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato omogočamo (v okviru zakonskih določil) možnost vračila blaga - odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, iz katerega je razvidno, na kaj bodite pozorni pri nakupu:

 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler se ne prepričate, da je artikel ustrezen,
 • nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku,
 • vidne sledi uporabe blaga (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za vračilo.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete in ga pregledate. V primeru, da vam ne ustreza oz. da bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru nakup reklamirate.

 

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, da v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate pri kurirski služni sprožiti postopek reklamacije. To storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli, ne da bi karkoli dodali ali odstranili. Uslužbenec pošte bo izpolnil Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s kurirsko službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

VRAČILO SREDSTEV

Na osebni račun kupca bomo vrnili dejansko vplačana sredstva. Če je bil pri nakupu predložen darilni bon, se ta vrne na račun kupca v spletni knjigarni.

 

Podkategorije

Želite nasvet pri izbiri knjige. Zase ali za prijatelja, ki bi ga radi obdarii? Izpolnite spodnji obrazec in v 24-ih urah vam bo naša urednica poslala odgovor.

{contactus mailto=vlado.grlica#gmail.com;vlado.grlica#gmail.com}

 


Mogoče pa vam bodo vprašanja, ki so nam jih naši obiskovalci že zastavili pomagala pri iskanju primernega darila.

 

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander