Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

Razprodano
Knjiga Devet poletijKnjiga Devet poletij

Devet poletij

To je pripoved o dveh osebah, ki sta skupaj že od najstniških let. Zakonca Rina in Felix sta ubran zakonski par z dvema odraslima otrokoma. Ko nekega dne Felixu odkrijejo limfnega raka, se Felix, ki je tudi sam zdravnik, zave, da se mu življenje počasi izteka. Ker sta oba z ženo velika ljubitelja jadranja, skleneta s polno žlico užiti poslednja leta svojega skupnega življenja. Upokojita se, prodata svojo hišo v Sydneyu v Avstraliji in se s svojo lastno jahto odpravita na jadranje po Sredozemlju, o čemer sta od nekdaj sanjala.
Med tem ko plujeta po obalah Francije, Italije, Dalmacije, Grčije in Turčije, odkrivata skrivnosti in čare teh dežel, uživata v hrani, soncu in poslednjih skupnih dneh, ki so jima dani. Potovanje se z zimskimi postanki v Londonu, kjer kupita majhno stanovanje in kjer Felix hodi na občasna zdravljenja, razvleče kar na devet let.
Knjiga pogosto preseže žanr potopisa, saj se skozi pripovedovanje o obiskanih krajih odvije tudi zgodba nekega ljubečega razmerja, v katerem je šibkost moč in kjer šele senca smrti omogoči polnost življenja.
Podatki o knjigi
Obseg:
356 strani
Prevajalec:
Alenka Perger
Jezik originala:
angleščina
Izšlo:
2008
ISBN Mehka vezava:
9789616623322

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander