Knjiga Kako sem zapustila mafijoKnjiga Kako sem zapustila mafijo

Kako sem zapustila mafijo

Prodajna cena: 10,63 €
Resnična pripoved ženske, ki je že v otroštvu vstopila v svet organiziranega kriminala. Že kot deklica je pomagala materi organizirati ilegalne kvartopirske igre za mafijce na ulicah Brooklyna. Šesta od desetih otrok je odraščala v revni družini italijanskega porekla, v kateri je veljalo pravilo, da za preživetje in zaslužek človek ne izbira sredstev. Njen najstarejši brat Frankie in najmlajši brat Johnny sta tako imela že v najstniških letih debelo policijsko kartoteko kot tatova, preprodajalca, kasneje pa tudi morilca. Sama Andrea je pri enaindvajsetih letih postala vzdrževana ljubica mafijca pri kriminalni družini Bonanno, od tam pa jo je pot vodila le še globlje v zločinsko podzemlje. Andrea Giovino je namreč tako kot moški, s katerimi je živela, tudi sama dejavno sodelovala pri kaznivih dejavnostih. Njeno življenje je najbolj zaznamoval John Fogarty, njen večletni zunajzakonski partner in oče njenih najmlajših dveh otrok. Fogarty, po besedah Giovinove ljubezen njenega življenja, je bil ubijalec za mafijo in razpečevalec kokaina ter marihuane. Prav zaradi Fogartyja pa se je Andrea Giovino skorajda znašla za zapahi.
Septembra 1992 zgodaj zjutraj je agencija za boj proti drogam DEA po šestmesečni preiskavi aretirala narkomrežo »mafijcev z vzhodne obale«. Giovanijeva je bila edina ženska med dvaindvajsetimi aretiranci, obtoženimi trgovanja in preprodajanja z mamili. V zameno za to, da je Johna Fogartyja in svojega brata Johnnyja prepričala v sodelovanje z zveznimi organi, so Andreo oprostili vseh obtožb in premestili v Pennsylvanio, saj je bilo v New Yorku njeno življenje ogroženo.
Navkljub grožnjam pa se je odločila zadržati svojo identiteto. Skupaj s svojimi štirimi otroki je zapustila svet organiziranega kriminala in pogumno sklenila začeti na novo.
Rok dobave: Na zalogi
Prodajna cena
12,65 €
Podatki o knjigi
Obseg:
288 strani
Prevajalec:
Alenka Perger
Jezik originala:
angleščina
Izšlo:
2007
ISBN Mehka vezava:
9789616887298
ISBN Trda vezava:
9789616623070
Mander