Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

Danes mi je prijatelj poslal vic, ki bi ga rad delil z vami. Res je, da sem ga pred leti ko še ni bilo interneta slišal v malo drugačni obliki. Toda ta mi je bolj všeč pa še nauk ima.

Spletni popustiZakonca sta odšla na počitnice v ribiški rezervat na severu. Mož je užival v ribarjenju v zgodnjih jutranjih urah. Žena je uživala v branju.

Nekega jutra si je mož po večurnem ribarjenju privoščil kratek dremež. Čeprav še nikdar ni bila na jezeru, se je žena odločila in vzela njegov čoln. Nekaj časa je veslala, nato pa iz torbe potegnila knjigo in začela brati.

Mimo je priveslal šerif. Ko je videl žensko v čolnu, je zaveslal tik k njenemu čolnu in jo pozdravil: "Dobro jutro, gospa! Kaj pa delate?"

 

Spletni popustiDanes sem prebirala vprašanja in odgovore založnikom s strani Ministrstva za kulturo. Že pred časom sem prebirala tudi Zakon o enotni ceni knjige in moram priznati, da se bo prodaja knjig zelo zapletla. Že sama prodaja v fizičnih knjigarnah bo od prodajalcev zahtevala preverjanje v sistemu Jak, da ne govorimo o tem, da založniki ne bomo smeli dajati popustov strankam prvih šest mesecev.

Saj razumem logiko tega zakona, predvsem zato, ker je marsikateri založnik ceno spustil tako rekoč  takoj po izidu knjige in na ta način opetnajstil tiste kupce, ki so knjigo kupili takoj, še toplo. Velika večina nas lahko opazi založbe, ki imajo takoj super cene, takoj z velikimi nalepkami označujejo mega popuste, kar postavlja druge založnike v neenakopravni položaj.

Monk Fox CrimeImam očima, ki je tipičen otrok socializma. Veliko dela in tudi če bi lahko delal polovico manj in zaslužil dvakrat več, je zanj zelo pomembno, da se dela in ne razume, da lahko ljudje uživajo ob branju knjig ali gledanju televizije.

Imam pa tudi mamo, ki prav tako veliko dela, a zna tudi uživati. Uživati ob branju knjig, ki jih bere odkar pomnim, z razvojem kabelske in internet televizije pa uživa tudi ob gledanju kriminalnih nanizank. In tukaj se vračam k očimu, ki je dobil nekega dne izjemen preblisk in ugotovil, da mama »spet gleda osmrtnice«. Od takrat naprej je v naši družini to termin za program Fox Crime, ki ga mama obožuje, ali kriminalno nanizanko kje drugje. Ker sem hči svoje mame, tudi jaz neznansko uživam od branju in gledanju kriminalnih zgodb, kar je tudi razlog, da imamo pri Meandru le najboljše avtorje iz tega področja.

Nazaj smoKončno smo spet tukaj. Upam, da ste nas pogrešali, tako kot smo pogrešali mi vas. Jaz vas sem. Predvsem zato, ker je to zame najbolj neposreden stik z vami, bralkami in bralci.

Vsak, ki opravlja kakršnokoli delo, pozna tisti občutek zadovoljstva, ko je njegov trud opažen, ko ga pohvalijo in mu izrečejo priznanje. Pa sploh ni pomembno, na kakšen način je izraženo. Lahko gre za nasmešek, pomežik ali pohvalo pred vsemi. Občutek je v vseh primerih nepopisno lep.

Počitniško branjeLetos smo si privoščili dopust v kampu. Daleč od ponorelega sveta, na otoku, v majhnem kampu, kjer je resda veliko Slovencev, a so vsi prijazni, prav nič vsiljivi. Lastnik je prijeten možakar, ki se je s svojo družino skregal, ker ne želi dvigniti cen. Ko sva govorila o tem, da je kamp poln, je pripomnil, da je denarja malo, a da je polno ljudi, kar je njemu všeč. In gospod se res trudi, da se vsak počuti dobrodošlega – nenehno čisti, je prijazen, ponuja kavico, kozarček, občasno pripravi tudi kaj za pod zob. In se mu vidi, da je zadovoljen. Zadovoljni pa smo tudi gosti. Pred dvema letoma mi je rekel, da se bomo vrnili, ker se k njemu vsi vračajo. Takrat nisem verjela, a spet smo tukaj.  Voda je kristalno čista, zjutraj me zbudijo črički, omamlja me vonj po borovcih. Ljudje smo uvidevni drug do drugega, tukaj ni nobenih pijančevanj, glasne glasbe. Fantazija. Popolna.

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander