Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

Cruise | Jack ReacherLee Child je pred kratkim vrgel s prestola JK Rowling in je poleg nje edini britanski avtor, ki je zasedel vrh najbolje prodajanih lestvic na obeh straneh Atlantika. Era čarovnikov in čarobnih palic je končana, začenja se doba Jacka Reacherja.

Lee Child psevdonim za Jima Granta, ki zase pravi, da je bil ujet v napačnem telesu, kajti od petega leta, ko mu je prišla v roke knjiga Moje življenje v Ameriki, si je želel živeti v ZDA, ne pa v Birminghamu. No in Childu se je želja vsekakor izpolnila, a kot velikokrat, je bila pot do tja težka.

Rachel GibsonVerjetno ste že prebrali tisto o Rachel Gibson, da je začela pisati, ker ji ni bil všeč konec zgodbe V vrtincu. No, mene zanima tudi, kako se Rachel Gibson loti pisanja nove knjige in s kakšnimi težavami ali ovirami se srečuje, zato sem prebrala kar nekaj intervjujev in se odločila, da svoja odkritja delim tudi z našimi bralci in ljubitelji knjig Rachel Gibson. Kdo ve, morda imamo med nami njeno naslednico?

No, Rachel Gibson pravi, da nikoli ne načrtuje zgodbe, kajti to je poskusila, pa se ji ni obneslo, ker se načrta ni držala, zato se ji zdi to izguba časa. Glede začetka oziroma ideje za zgodbo pa pravi, da vidi sceno v mislih, nato začne. Gibsonova zase pravi, da je počasna pisateljica, kar je res, kajti potrebuje celo leto, da napiše eno knjigo. Mislim, da ni potreben komentar, da se to vidi na kvaliteti njenih knjig – njene osebe so izdelane, dialogi zabavni, bralec nima nikoli občutka, da je kakšna stran dodana le zato, ker avtorica potrebuje dodatne strani zaradi številke.

ŽepOb misli na žepno knjigo danes pomislim na prazen žep. Kamorkoli pogledam, katerokoli radijsko postajo poslušam, karkoli berem ali s komerkoli debatiram, vsi govorimo le o njej. Da nas bo udarila po žepu (ali pa nas je že) je popolnoma jasno, malo manj pa koliko. Pa sem se spomnila pregovora, ki sem ga slišala nekoč slučajno in si ga zapomnila: 'Da bi bil človek nepristranski, mora imeti mnogo denarja v žepu'. Nato pa še enega: 'Denar v žepu - hudič v srcu'. Kar pomeni, da ne bom nikoli nepristranska, pa tudi hudiča v srcu ne bom imela. Jupi!

Rachel Gibson 07Veliko bralcev zanima, kakšna je pot do pisatelja, ki se preživlja s pisanjem. Seveda je to v drugih državah še veliko teže, kajti konkurenca je neizprosna. Zanimivo je videti, kako so začeli pisatelji, ki so danes najbolj prodajani in prevajani v številne svetovne jezike.

Rachel Gibson je pisateljica, o kateri najdemo zelo malo informacij na spletu, predvsem njena starost je zavita v meglo. Nikakor pa ni zavit meglo razlog za njen uspeh, kajti knjige Rachel Gibson so knjige, ob katerih nam nikakor ni dolgčas, za kar poskrbi avtorica z zabavnimi dialogi. Zgodbe nas posrkajo, tako da je knjigo nemogoče odložiti. Zato ni čudno, da so njene knjige – tako trdo vezane kot tudi žepne – med najbolj priljubljenimi in da se znajdejo na skoraj vseh najpomembnejših lestvicah najbolje prodajanih knjig.

Dragi bralec!

Začenjam z nalogo, ki sem si jo zadala že pred časom, a mi je nikoli ni uspelo uresničiti. Začenjam z blogom, v katerem bom pisala o knjigah, avtorjih, življenju, ki se ga knjige dotikajo, ljubezni, erotiki in vsem ostalem, kar najdete v najboljših zgodbah, ki jih ponujamo v naši založbi.

Glede na krizo, v kateri smo – pri tem ne gre le za denarno krizo, pač pa, ali predvsem, krizo vrednot – so knjige pravi odgovor. Denarja za počitnice ni, zato potujmo v nove in oddaljene svetove skozi knjigo. Ker smo pozabili, kaj je poštenost, zaupanje, altruizem, višje dobro, ljubezen do bližnjega, si privoščimo knjige, ki nas bodo spomnile na te pozabljene in vedno manj cenjene vrednote.

Prepričana sem, da je Meander znamka, ki ji zaupate, kajti knjige, ki jih delamo pri nas, so najboljše. Avtorji so na vrhu vseh najpomembnejših lestvic, knjige, ki jih izdamo, pa njihove najboljše. Knjigam, ki jih izbiram, zaupate in jih imate radi in upam, da boste uživali tudi v mojih razmišljanjih o svetu knjig.

Stran 4 od 4

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander