Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

Anže Kopitar in pokalStanleyjev pokal in Anže Kopitar sta zadnjih nekaj dni vroča tema po vsej Sloveniji in med tako rekoč vsemi ljudmi. Tistimi, ki kaj dajo na hokej in tistimi, ki jih hokej drugače sploh ne zanima. Mislim, da ni Slovenca, ki ne bi vedel, kaj je Stanleyjev pokal, in ne Američana, ki ne bi vedel, da je Anže Kopitar iz Slovenije.

Da, zagotovo je Anže Kopitar najboljši in najuspešnejši ambasador Slovenije ta hip. Zanimivo bi bilo vedeti, koliko denarja je država Slovenija prispevala za njegov uspeh. Glede na to, da je odšel že zelo zgodaj, verjetno malo. Ali pa vsaj, ali so se ga spomnili kdaj prej – preden je postal del ekipe, ki je osvojila najprestižnejšo nagrado v hokeju. A kot je velikokrat s športniki, jih kujejo v zvezde le, ko dobijo kakšno nagrado, ko so le pridni, delovni ljudje, ki se odpovedujejo normalnemu življenju na račun dosežkov, pa le redko. Zato verjetno z Anžetom Kopitarjem ni nič drugače.

Sandra BrownSandra Brown je bila že od malih nog odgovorno in odraslo dekle, ki je raje prebiralo knjige, kot se igralo s punčkami, kar je bila verjetno posledica tega, da je bila najstarejša od petih hčera.

Preden je postala pisateljica, je imela kar nekaj mini karier. Zaposlena je bila na televiziji, dokler ni zaradi odpuščanj izgubila službe, pred tem je vodila trgovino s kozmetiko, bila pa je tudi aktivna v gledališču.

Sandra se je poročila z Michaelom Brownom, novinarjem in nagrajenim dokumentaristom. Mož, ki je spremenil svojo poklicno pot in je ustanovil svojo produkcijsko podjetje, jo je spodbujal, da začne pisati, medtem ko sta otroka v šoli. Leta 1981 je Sandra Brown začela svojo pisateljsko kariero. Prvo knjigo je napisala pod psevdonimom Rachel Ryan, kar sta imeni njunih otrok. Kmalu so njene knjige izhajale pri šestih založbah, zamisli zanje pa je dobivala iz časopisov, televizijskih oddaj in domišljije. Uporabljala je tudi psevdonima Laura Jordan in Erin St. Claire.

Knjiga je ljubezenLjubezen. Tako opevano čustvo, tako zaželeno, iskano. Vsi si želimo ljubezni, biti ljubljeni in ljubiti. Verjetno je bilo o ljubezni napisanih največ knjig. Če ne direktno, jih je pa zagotovo največ v ljubezenskih romanih. Ljubezenski romani so tisti, ki jih največ beremo, ob njih najbolj uživamo.

Včasih so ljudje ob ljubezenskem romanu pomislili na prsato junakinjo v rokah mišičastega, goloprsega, čednega žrebca. Današnji ljubezenski romani ponujajo veliko več, kar je razlog, da imajo toliko oboževalcev. Bistvena zgodba je ljubezen: zaljubljenost, ljubezen in ljubezen do konca dni.

Založba Meander | Linda HowardLinda Howard je prepričana, da ji je bilo vedno sojeno biti pisateljica, kajti naravnost oboževala je knjige, ki jim jih je mama brala odkar so bili dojenčki. Howardova pravi, da je bilo zanjo najbolj neznosno, ko mama ni imela časa brati, sama pa ni znala. Stara je bila tri leta. Kot vsi vemo, je frustracija največji motivator; za Howardovo to zagotovo drži, kajti naučila se brati pri štirih letih. Pravi, da se še danes spomni, kako zadovoljna je bila, da je lahko brala sama. Pri devetih letih je trčila ob naslednjo oviro: prebrala je vse zanimive knjige v knjižnici, zato je začela pisati, da je imela kaj za brati. Da je bila Howardova že zgodaj zares posebna, pove dejstvo, da je prvi dan šole prebrala vse učbenike od prve do zadnje strani, nato pa vse leto prebirala leposlovje, medtem ko so njeni sošolci prebirali učbenike. Seveda priznava, da je imela srečo, da je živela v majhnem mestecu, kjer so jo vsi učitelji poznali, tako da so jo pustili pri miru, če je pisala teste pozitivno in če je znala odgovor, ko so jo vprašali med uro. Linda Howard priznava, da dejstvo, da je tako zgodaj začela brati, ni doprineslo k njeni izobrazbi, kajti po srednji šoli je šla na novinarsko šolo, a je po prvem semestru šolo pustila in se zaposlila v prevoznem podjetju. Pravi, da je to bila 'prava' šola. Vseskozi pa je nadaljevala s pisanjem.   Linda Howard je pisala dvajset let, preden je bila prepričana, da je dovolj dobra za objavo.

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander