Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

Knjiga Ministrstvo za bolečinoKnjiga Ministrstvo za bolečino

Ministrstvo za bolečino

Prodajna cena: 11,26 €

Roman Ministrstvo za bolečino govori o mladi profesorici Tanji Lucić in njenih študentih, ki so zapustili svojo državo v času njenega razpada. Usoda jih je združila v Amsterdamu, kjer so iz različnih razlogov začeli študirati servo-kroatisch.
Njihove travme zaradi odvzete državljanske identitete in življenja, ki so ga prisiljeni živeti, se nadaljujejo. Iz njih bruhajo žalost, bes in bolečina. Z nezaupanjem zrejo v prihodnost, sedanjost pa doživljajo kot popolni tujci. V tuji državi iščejo svoje mesto in so v dvomih o državi, ki so jo zapustili.
Trudijo se preživeti današnji dan in najti zadovoljstvo v stvareh in ljudeh, ki jih obkrožajo. Kljub bolečini ob krivici, ki se jim je zgodila.
Na predavanjih skupaj s profesorico gradijo spomin na življenje v skupni državi in se pogosto ponorčujejo iz lastne jugonostalgije.
Njihove poti se razidejo, vendar so nekako povezani preko profesorice Tanje, ki občasno sreča katerega od študentov in izve za usode drugih. Zveza z nekdanjim študentom jo še tesneje poveže s spominom na dva semestra, ki jih je preživela s svojimi študenti.

Rok dobave: Na zalogi
Prodajna cena
Podatki o knjigi
Obseg:
301 strani
Prevajalec:
Klarisa Jovanović
Jezik originala:
hrvaščina
Izšlo:
2005
ISBN Mehka vezava:
9789616473668
ISBN Trda vezava:
9789616473651

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander