Shopping cart Izdelki   0 Skupaj 0,00 €
 x 

Vaša košarica je prazna.

SončnicaMed zaključevanjem prenove spletnih strani sem po dolgem času ponovno prebral zapise, ki jih je pisala naša urednica. Zadnji med njimi je bil star nekaj več kot leto dni. Kar zmrazilo me je ko sem ga prebral. V njem je omenjala človeka, ki ji je bil blizu in na čigar pogrebu je bila.

Danes pa nje ni več. Ko je pisala zapis se je že zavedala, da bo v kratkem odšla. Toda z vso silo in žarom, ki ju je premogla je delala tudi v založbi in iskala najboljše knjige za vse nas.

Pred kratkim sem bila na pogrebu človeka, ki mi je bil nekoč zelo blizu, a se nisem mogla spomniti njegovega obraza. Počutila sem se grozljivo.

In seveda sem, kot je verjetno značilno za precej ljudi, precej razmišljala o življenju, njegovi minljivost, kako hitro se v življenju kaj obrne. In kako pomembno se je življenja radostiti, tudi tako, da v njem uživaš, se pravi, da počneš reči, ki te razveseljujejo.

 

Cokta punčkaKot ste verjetno slišali, je 8. september dan boja proti nepismenosti. Pa sem se spomnila, kakšni so bili moji začetki branja. Sliši se neverjetno, a prva knjiga, ki sem jo samostojno prebrala, je bila Knjiga o Titu. Ja, bili so to neki drugi časi, neke druge vrednote, neka druga morala.

Pa se mi utrne misel, da morda ni bilo tako slabo. Da ne bo pomote, nisem jugonostalgik, a moram priznati, da se mi toži po časih, ko je bilo v življenju vse bistveno manj relativno. Ko je bilo samoumevno, da je treba učenje, šolo, učitelje in starše spoštovati, ko je bilo vsako delo spoštovano. Danes so vrednote relativne, vse je sivina, vse se more in mora pogledati tako z ene kot z druge strani, nič ni več absolutno. No ja, edino vsako delo ponovno postaja spoštovano, ker služb tako ali tako ni.

 prenosnik v knjigiKonec leta je čas, ko si človek vzame čas za druženje s prijatelji in z družino. Tako sem si ga tudi jaz. Ne vem sicer, kako je z vami, a jaz sem ob koncu leta polna sklepov, kaj vse bom popravila, spremenila, naredila bolje. Saj ne, da bi se mi zdelo, da moram veliko spremeniti, gre le za kakšne malenkosti  Ena takšnih malenkosti je ta, da bom bolj organizirana, da si bom naredila urnik pisanja blogov in se ga držala. Opazila sem namreč, da so moji zapisi zelo kampanjski. A vam izdam skrivnost? Takšna sem bila tudi učenka in dijakinja in da, občasno tudi študentka.

Neurje v DalmacijiVelika večina nas ve, da se Angleži najraje pogovarjajo o vremenu. Kar ni nič čudnega, če pomislite, koliko dežja in megle imajo. No, zdi se, da nas je globalizacija dosegla tudi na tem področju. Mislim, da se letos pogovarjajo o vremenu tudi tisti, ki jim gre to strašansko na živce.

Ja, vreme je poskrbelo ne le za temo pogovorov, pač pa tudi za kar nekaj neprijetnih občutkov ob gledanju katastrof, povezanih z vremenom, ki jih je iz leta v leto več.

Stran 1 od 4

Bodite obveščeni

S prijavo na novice boste na tekočem o novostih in akcijah.

Na hitro

Desk d.o.o.
Kosovelova 36, Izola
t. 05 169 90 70
f. 05 169 90 71

Brskaj po knjigarni

Mander